Jdi na obsah Jdi na menu

Arch 2010

 

 

pf-2011.jpg

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17.12. 2010   Už nám vyrostlo bříško. Phoebe je stále čilá, i když si velice ráda polenoší na i pod peřinou. Jako spávná nastávající matka má i svoje chutě, a tak jí jídelníček spestřuji o různé lahůdky. Mezi její nejoblíbenější patří mozarela, hroznové víno a dušená mrkvička s kýtou.

39-den.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

39.den

33.den

img_3254----.jpg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V pátek 3.12. 2010 jsme byli na sonu a pan doktor nám potvrdil březost Phoebe ultrazvuk-1.jpg

ultrazvuk-ragazza-1-mini.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8.11. 2010

Dnaska měla moje chovatelská stanice i Phoebe (Ragazza) svůj velký den, a to PRVNÍ KRYTÍ. Doufám, že se zadaří a vzejde z toho náš vrh "A"  Více informací naleznete ZDE

7400--mala.jpg


 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 9.10. 2010

Dnes se v Českých Budějovicích konala MVP. Na tuto výstavu jsme vyrazily s Maky a Mínou. Rabbinka s Phoebe a Izinka s Kelinkou zůstaly doma. Já jsem vystavovala jen Monty. Italáčky posuzovala paní Holmerová. Všem italáčkům vytkla krátký ocásek :D . Mína předváděla Santyho a získali CAC. Maky s Davidem získala Res.CAC a s Tituškou, která se moc pěkně předvedla, získala V2. Monty mě velice potěšila a získala CAC. Titul BOB si odnesla Clara Belle.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11.9. 2010 se konala KV KCHCH v Liberci. Vystavovalo se hodně pejsků z Kozího vršku. Ráno jsme vyrazily s Maky a celou mojí smečkou obohacenou o ženicha Izinky a Phoebe Talatu Davida a mladší sestřičku Charlottky a Izinky Tramontanu (Monty). V Praze nás vyzvedla Mína Linhartová a jeli jsme i s dalšími členy její psí rodinky. Výstava se konala v pěkném parčíku pod stromy nedaleko ZOO. Počasí nám přálo a byl krásný teplý den. Maky vystavovala Péťu (V1). Po něm šly na řadu Heuwee a Jimmy z Kozího vršku a Braien, která si odnesl titul Nejlepší pes. Šestnáctimesíční Montynka se utkala ve třídě mladých s  Atiyou Asmou Annaperlou (V2).  Byla to Montynina první výstava a přdváděla se opravdu skvěle a získala V1, CAJC. Poté jsem předváděla i Rabbinku, která získala V1.  Ve vítězích zvítězila Sonátka nad Talatou Yvet a nakonec si odnesla i titul BOB. Po vystavování se konala i bonitace.  V autě celá smečka usnula a nerušeně chrupala až do Prahy.

Tramontana z Kozího vršku V1 CAJC a Atiya Asma Annaperla





 

 


 

 

 

 

 

 

 
Druhý den ráno jsme vyrazily na cestu, tentokrát na běhání do Kralup. Maky s Tituškou a Davidem a Markét se Sonátkou a Quetinkou. Já opět měla celou bandu, kromě Charlottky, která dělala doma společnost mamce. Ráno běžely licenční běhy Rabbinka s Títou, Phoebe se Sonátkou a Quentinka s Montynkou.  Monty se bohužel vrátila, ale na to, že to byl její první běh si nevedla špatně.  Čekání na další kolo běhů jsme strávili příjemně v oploceném výběhu s dobrou svačinkou. Holčičky a David si mohly nerušeně hrát. Sluníčko krásně hřálo a po rose na trávě nebylo za chvilinku ani památk. Odpolední běhy byly stejně úspěšné jako ty ranní. Títa ve třinácti měsících splnila licenci, Phoebe a Rabbinka si dali kapku na čas, ale i ony si ji splnily. Sonátce ještě něco zbývá, ale největší pozornost způsobila Quentinka, která si licenci dodělala v krásných osmi a půl letech. Moc všem holčičkám gratuluji.
Moc děkuji Markét za odvoz a příjemnou společnost.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


rabbia-cac.jpg31.7. 2010 se konala ve Slatiňanech Speciální výstava chrtů. Výstava se konala v zámeckém parku  u zdejšího hřebčína. Po týdnu plného deště se vyklubalo i příjemné sluníčko. Italáčky posuzovala paní Lotte Jergensen z Dánska.  V mezitřídě jsem vystavovala Quadrupeda (Péťu), který si odnesl z kruhu VD1.  Ve fenečkách jsem tentokrát vystavovala jen Rabbinku, ta získala V1 CAC. Fena v třídě otevřené Ramada King of Ivar dostala VD a nezasáhla do dalšího rozhodování.  Rabbinka se  utkala o titul Vítěz Speciální výstavy s fenou z šampionů  Clara Belle du Domaine de Chantelou a tento titul si i odnesla. O titul BOB šla s Tituškou a Kewinem Stříbrný potok. Rabbinka se paní rozhodčí moc líbila a z kruhu si odnesla i tento prestižní titul.
Den jsme strávili ve společnosti starých známých. Maky pomáhala v kruhu a k nám se připojila až odpoledne. Po závěrečkách jsme se vydaly k nám domů se posilnit a nabrat síly do druhého dne, kdy to začalo na novo.
p__a-.jpgZase jsme ráno vstaly a jely do Slatiňan, tentokrát na klubovou výstavu KCHICH a coursing. Hned ráno si Tituška a Rabbinka zaběhly společný běh (700 m) a to na jedničku. Phoebe si zaběhla sólo a jako vždy si v průběhu běhu udělala čas, aby se zašla podívat jak se mi daří a jestli na ni v cíli čekám, a pak se zase vrátila ke střapečku a doběhla si do cíle.  Klubovku posuzovala italská rozhodčí paní Cinzia Aymaretti Camia. Posuzovala velice pečlivě a její posudky jsou obsáhlé. I přes z počátku zmatenou organizaci byla výstava moc pěkná. Péťa se předváděl moc pěkně a získal V1, CAC. Rabbinka získala v mezitřídě V3 a Phoebe v otevřené také V3. Izinka se předvedla v šampionech také moc pěkně a získala V2, Res. CAC. Díky tomu, že fenečka s CACem má již šampiona tak Izinka splnila podmínky pro udělení Českého šampióna i šampióna KCHICH. Moc jí k tomu gratulujeme. Po vystavování nás čekaly opět běhy. Rabbinka běžela s Phoebe. Phoebe se mi opět vrátila a strhla sebou i Rabbinku. Tituška si při sólo běhu nadšeně poštěkávala a v cíli se pěkně zakousla. S Maky jsme se poté rozloučily a vydaly se na cestu domů. Cesta domů byla velice, velice zajímavá a dobrodružná, ale to raději rozebírat nebudu.

 


  Obrazek
Díky tomu, že je Maky s Izinkou v Černé Hoře a Títa je tu u nás, uspořádaly jsme malou oslavu Títiných prvních narozenin. Masový dortíček jí moc chutnal, a aby to zbytku nebylo líto tak jsem připravila menší dobrůtky pro všechny. Než jsem se však dostala k foťáku, byly mističky skoro pryč.

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ObrazekV sobotu 17.6. 2010 byla v Mladé Boleslavi NVP. Už v pátek jsem přijela do Prahy a večer jsme si jela pro dalšího pejska na vystavování Péťu. Charlottka tentokrát zůstala doma, takže do Boleslavi jsme jeli s Maky, Phoebe, Rabbinkou, Izinkou, Titou a Péťou. Počasí ráno nebylo nijak příznivé a cestou na výstaviště jsme i trochu zmokly. Na výstavišti nás už čekaly Harantovi. Před námi bylo 53 psů a tak jsme měly celé dopoledne na prohlídku stánků. Sluníčko naštěstí dostalo rozum a vylezlo. Jako prvního jsem vystavovala Ouadrupeda z Kozího vršku (Péťu). Ten dostal V1 CAC.  Rabbinka byla v mezitřídě a získala V3 a nakonec jsem vystavovala v třídě otevřené Phoebe. Předvedla se velice pěkně a dostala svůj první CAC.  Nečekaly jsme na závěrečky, na kterých chrtíky reprezentovala Ithilien Gil Endor a jely jsme do Prahy. Nemusely jsme však vlakem, ale pěkně pohodlně v autě s paní Podanou. Moc jí za to děkuji. Na nádraží jsme se s Maky rozloučily a jely jsme domů. Oproti normálu s námi jela i Tituše a Peťulda. Doma nás Charlottka bouřlivě přivítala a ani jí nevadilo, že tam má takovou smečku. Večer jsme všichni krásně brzo usnuli a spali a spali a spali.

 

Obrazek19.6.2010 se konala v Brně MVP. Vystavovala se pouze Izinka. Pejsků bylo přihlášeno šest, ale fenečky byly pouze dvě. Ráno jsem jela do Brna sama, jen s holkami. Maky jela ráno z Prahy s paní Harantovou.  Den na výstavišti jsme si pěkně užily  a zdlábli veškeré dobroty. Paní Harantová na každou výstavu něco napeče a tak jsem se rozhodla taky jednou něco napéct. Jablečný a masový štrůdlík měl úspěch a domů jsem vezla pouze prázdné misky. Na závěrečky jsme nečekaly a po nákupní horečce jsme se vydaly s Maky a paní Harantovou na cestu do Prahy. Cesta nám krásně utíkala a na dálnici nebyly žádné zácpy.
Za odvoz a pěknou společnost moc moc děkujeme.

 

ObrazekDruhý den jsme vyrazily ráno do Kralup na coursing. V sobotu bylo krásně teplo, ale  neděle se tvářila docela zamračeně. Phoebe skládala licenční zkoušky a Rabbinka  s Titou šly na trénink.  Všechny holky běžely skvěle. Tituše dostala přezdívku " Motorová myš". Po prvních bězích jsme si daly teplý sendvič a čaj. Odpoledne běžela Phoebe s Rabbinkou. Holky se krásně vyběhaly a při natahování návnady se protáhla celá pětice.  Na zpáteční cestu nám už svítilo sluníčko. V Praze jsme se s Maky rozloučily a jely rovnou do Třebové. Holčičky krásně spinkaly a cesta nám tak rychle utekla.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13.6. 2010

ObrazekVčera se konala v Náměšti nad Oslavou Klubová výstava KCHICH.  Ráno jsem s holkama vyrazila na nádraží, ověšená jak vánoční stromeček a vybavená svačinkou od maminky.  V Brně nás čekal docela rychlí přestup, ale zvládli jsme to na jedničku. Na nádraží v Náměšti na nás čekala paní Harantová a odvezla nás na zámek, kde se v parku konala výstava.  Moc jsem ji za to vděčná.  V parku už bylo vše přichystáno a tak už jen stačilo vybalit věci.  V tu dobu akorát přijela Maky a přivezla pro holky stan. Žádný psí, ale normální stan pro dva. Postavit stan trvalo chvilinku. Mezitím si holčičky běhaly a řádily. Ve stanu se jim docela líbilo, až na jednu nezbednou nejmenovanou holčičku. Chvilkami stan vypadal, jako že se pohybuje, což pobavilo kolem jdoucí i přítomné osazenstvo.
Hlášené bouřky se naštěstí nedostavily,  ale na mě bylo docela dusno. 
Bylo přihlášených 19 chrtíků. Posuzování bylo rychlé, ale pečlivé. V mladých fenečkách se poprvé předvedla Rabbinka společně s Yvetkou FB. Rabbinka se předvedla celkem pěkně jen se jí moc nelíbila prohlídka chrupu. Nakonec dostala V2. Hned potom jsem vystavovala Phoebe v mezitřídě. Ta neměla zrovna náladu se předvádět, ale předvedla se celkem pěkně a dostala také V2. Po nás šla Dolce Vita. I ta neměla zrovna náladu na předváděn.  Izinka se taky moc nepředvedla a paní rozhodčí prohlásila, že isabellkový pejsci se dneObrazekska nechtějí předvádět. Ve veteránech se ukázala třináctiletá Nina Rosa paní Podané. Svou vitalitou by mohla strčit do kapsy nejednu mladici. Celkovým vítězem se stal Kewin Stříbrný potok.
Po skončení vystavování  byla bonitace a poté přednáška o pohybu Italáčků a její historii od poradkyně chovu, paní Podané. Byla velice zajímavá a poučná. Rozloučila jsem se s Maky a jejími holčičkami a zlatá paní Harantová mě opět odvezla na nádraží. Hned mi tam jel vlak a v Brně jsem stihla spoj na Třebovou. Doma holky lehly a do půl dvanácté se ani jedna nepohnula. 
Kompletní výsledky jsou na stránkách KCHICH     
Fotky z výstavy (od Elišky, Šárky a paní Slivoňové) a fotky od Renaty Mildner

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6.6. 2010

ObrazekJe to rok a měsíc co se moje malá smečka rozrostla o naší Phoebinku. Té je teď šestnáct měsíců. Nyní je naše smečka opět o jednoho člena bohatší. Není to sice na moc dlouhou dobu, ale i tak jsme za ni rádi. Jedná se o sestřičku naší Phoebe (Ragazzi) Rabbiu z Kozího vršku. Bude s námi jezdit na výstavy a na běhání. Je to moc miloučká holčička. Velice rychle si u nás zvykla a s holkami vychází suprově. 


Obrazek

 

 

 

Minulý víkend  jsme byly u Maky a šly jsme do parku na procházku. S námi šla i Markéta se svou smečkou. Pohled na sedm italáčků bral až dech a lidé na ulici se za náma otáčeli a asi nevěřili svým očím. V parku se holky proběhly a docela unavené šly domů. Večer nám však náladu zkazilo zjištění, že Markétě vykradli auto a to u parku plného lidí a za bílého dne. Drzost zlodějů nezná mezí. Alespoň ji v autě nechali přepravku na holky :) .

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

24.5. 2010

ObrazekV pátek jsme jako vždy vyrazila do Prahy do školy a holky místo, aby se s paničkou učily, opět celé odpoledne prospaly v pelíšku. Večer jsme se setkaly s Eliškou a Maky a udělaly jsme si menší výlet po Praze.  Ráno jsme všechny tři a pět psů vyrazily do Litoměřic na MVP. Bohužel nám těsně před nosem ujel osobák a tak jsme musely počkat na další vlak.  Ani nám to moc nevadilo, protože se holky  pěkně proběhly v parku u nádraží. Do Litoměřic jsme dorazily před devátou a na výstavišti jsme byly za pár minut. Pořadatelé, stejně jako loni, objednaly nádherné počasí. Pro někoho možná až moc teplé.  U kruhu nám dělala společnost známá sestava. Harantovi s Kewčou a Cairem, Markéta se Sonátkou a Iveta s YObrazekvetkou. Taky se tam objevila spousta nových Italáčků, kteří se přijeli jen podívat.
Vystavovala se pouze Izinka, protože Phoebe se původně měla hárat. Ta to ale zvládla o pár týdnů dříve.  Iza se poprvé předvedla v třídě šampionů a získala CAC a R.CACIB. Yvetce moc gratulujeme k CAJCu a Ithilence Gil Endor k CACu.
Zůstaly jsme do závěreček a večer vyrazily dom. Doma holky spapaly večeři a  padly do postele. Na tom samém místě se probraly v neděli odpoledne. Já si z Litoměřic kromě pěkných zážitků přivezla i pěkně opálenou (místy i spálenou) kůži.

V neděli po tom co jsme se v poledne probudily a spapaly výborný oběd, který Maky ukuchtila, jsme vyrazily do parku nafotit ty naše již vyspinkané holčičky. Jak se nám to povedlo se můžete přesvědčit  zde. Po opět výborné večeři jsme vyrazily na cestu domů.

Obrazek

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10.5. 2010

ObrazekO víkendu byla u nás na návštěvě Maky s její smečkou a Bellinkou od Elišky.  V sobotu jsme měly vyrazit do Přívrata na coursing Zlatý střapec, Phoebe měla začít plnit licenci. Počasí nám, ale moc nepřálo a tak jsem vyrazila na kole jen s Phoebe. Když jsme tam dojely, tak byla ještě zima. Phoebe tentokrát nebyla nějak nadšená z běhání. Vyběhla, ale po chvilince se v trávě zastavila a koukala na mě tak nešťastně, že se na ni nešlo zlobit.  Chvilku jsme tam ještě zůstaly a pokecaly. Potkaly jsme tam paničku Fabia Skarak a Kiki (Ikony Feritte Bugsy) a jště Ivetu s Yvetkou Feritte Bugsy a úžasnou kokřicí Nikolkou, která závodila.  Moc jim děkuji za společnost. Odpoledne se udělalo nádherné počasí a tak cesta zpátky byla moc pěkná. kousek jsme šly lesem a Phoebe se pěkně proběhla.
Doma nás přivítala snad stovka  tlapek a super oběd. 
V neděli bylo hned od rána krásné počasí a tak jsme vyrazily sekat zahradu za velké pomoci pětihlavé smečky, která měla jako největší zábavu pořádání dostinů. Sousedé se asi museli divit, že najedou je tam nějak moc pejsků. Moc děkujem Maky za super víkend.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.5. 2010

ObrazekV sobotu se v Praze konala MVP a bonitace. My jsme už od pátku byly u Maky a jejích holčiček a jako by nám byly čtyři italačky málo, tak přijela ještě Eliška s Bellinkou. V sobotu ráno jsme vyrazily. Eliška v roli fotografa, Maky jako zapisovatelka na bonitaci a já jela bonitovat. Italáčky na výstavě posuzoval pan rozhodčí z Kanady. Starší pán, který posuzoval velice pomalu, a proto se bonitace konala vedle kruhu na zemi nebo jak to nazvala Maky "na koleni". Na bonitaci posuzoval pan Mudra. Phoebe( Ragazza) šla na řadu jako první. Moc se jí nelíbilo hlučné prostředí v blízkosti dveří, ale jako šikovná holka se za chvilinku uklidnila. Chudinka musela přečkat řadu měření a prohlídku zoubků. Nejprve zoubky zatnula, jako že je neukáže , ale nakonec ty svoje perličky přeci jen ukázala.  A počínaje dnešním dnem je z ní chovná fenečka.

ObrazekVelice mě potěšilo setkání se sestřičkou Phoebe Rabijkou a Mínou Linhartovou, která sebou přivedla ještě Jesabelku. Na výstavě jsme potkaly ještě další dva pejsky z Kozího vršku. Takže sedm pesanů z Kozího vršku.  Taťka by na to řekl:" Koza kam se jen podíváš". Ani jsme nečekaly na závěrečky a vyrazily jsme dom. Holky se tvářily, jako by celý den řádily, a ne že spaly v klidu v kočáru. Doma se zavrtaly do peřiny a spinkaly, jako andílci.
V neděli jsme vyrazily do parku, kde holky nezapřely to, že jsou to chrti a že umí rychle, obratně a elegantně běhat. Jen jsme pak nevedli domů jednu černou a čtyři isabelli, ale pět černých psů.
Moc děkujeme Maky a Elišce za super víkend  a už se moc těšíme na příští, kdy jdeme na coursing.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5.4. 2010

Tento velikonoční víkendu byl velice bohatý na nové události.
ObrazekNa velký pátek byla u nás ve městě Křížová cesta, která vedla ze Starého náměstí až na Hory ke kapli Panny Marie. Přotože bylo krásné počasí, tak jsem vzala ty svoje krásky taky.  Jak už to je u nás ve městě zvykem, lidé se zastavovali a koukali co je to za dvojčátka. Velice mě těší, když někoho zaujmou. Ve městě jsou zatím jen dva italáčci a to ty moje (o víkendu se jejich počet většinou rozroste na čtyři a to o Izi a Titu). Snad se tu jejich počet rozroste a nejenom o  ty moje. Na křížovou cestu se mnou vyrazila i mamka a synoveček Adam. Byla to moc pěkná procházka.

Na bílou sobotu jsem musela vstávat ještě za tmy. Teda po čtvrté a vyrazit na nádraží,v Kolíně nás čekalo na dostihové dráze měření kohoutku. V Kolíně na nádraží jsme se setkaly sObrazek Maky a její smečkou.  Za odvoz na dráhu  moc, moc děkujeme  Markétě, její mamince a jejich smečce italákovsko-vipetkovské. Nevím jaký je maximálně povolený počet psů v autě, ale my ho určitě překročily :) . No řekněte - šest italáků a tři vipeti.
Na dráze jsme potkaly i Renatu s Braienem, Holochovi s Dizíkem a Akimem a Helču, Láďu s Perlou a jejím mimčem Atiyou. Na měření jako rozhodčí přijela paní Marešová místo nemocného pana Panušky. Jako první šla na měření Izinka. Ani si nemusela svlékat bundičku, pod měrkou prošla s takovou rezervou, že by bylo zbytčné ji měřit znovu a tak má napsáno 38- . To Phoebe musela dolů s celou svou garderóbu. Nakonec byla změřena na 38. Protože mi Phoebe odmítá běhat dostihový ovál a taky že byla zima, tak jsme se vydaly na cestu k nám domů. Během dopoledne se však krásně oteplilo a tak nás mrzelo, že jsme tak na chvilku ještě nezůsObrazektaly. Na nádraží jsme šly kolem Labe a holky se i pěkně proběhly. Domů jsme dorazily akorát na oběd, který už mamka měla připravený.

V neděli jsme vytáhly psiska na zahradu, že necháme Izi a Phoebe proběhnout za střapečkem. Jako naviják jsme použily Adámka:) . Překvapivě za střapečkem vyrazila i Tita a pěkně si při tom poštěkávala. Maky z ní měla velikou radost.

Na Velikonoční pondělí se u nás konal na letišti coursingový trénink. Bohužel bylo chladnoa občas i padlo pár kapek. Aby se holky měly kam schovat tak jsme vzaly paničkama poháněný teplý kočárek. Phoebe si zaběhla dva běhy úplně bez problému. V Kolíně na dráze se mi vracela, ale na coursingu žene za návnadou a ani ji nenapadne se vracet. Maky vypustila i svoji smečku. Paní Malátková je naštěstí nechala běžet v bundičce, jinak by se mohly taky zimou v zatáčce zlomit. Izinka jako vždy vyběhla jako čert, ale u první kladky ji asi napadlo, že by byla větší zábava, kdyby s ní  běžela i panička a tak se pro ni vrátila. Títa naopak běžela celá dObrazekvě kolečka bez problému. Jen na konci druhého ji zaujal utrhý kousek střapečku a to ji zmátlo, ale na to že běžela poprvé to bylo super. Nakonec jsme se vydaly na cestu domů do tepla. Holky spinkaly v kočárku jak nemluvňata.

Za krásné fotečky moc děkujeme paní Demeterové z chovatelské stanice Cederikon

Ještě jednou děkujeme Markétě za odvoz a Maky za super víkend.      

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27.3. 2010

Dneska jsme si udělaly s Maky pěkný výlet a to do Kolína na Dostihovou dráhu. Isabellka se hárá a tudíž musela zůstat bohužel doma. Předpověď počasí nebyla zrovna růžová, ale nepršelo a občas se ukázalo i sluníčko.  Do Kolína jsme přijely vlakem a pak jsme vyrazily pěšky na dráhu. Taková "malá" procházka. Holčičky se pěkně proběhly, ale že by se utahaly tak to ne. Phoebe se už těšila na střapeček a tak jsem ji nechala zaběhnout celé kolečko. Boxi se jí moc nelíbily, ale když se na druhé straně začal střapeček hýbat, tak vyrazila. Běžela krásně, ale v zatáčce se jí střapeček ztratil a ta moje kráska se raději vrátila zpět. V přestávce mezi běhy jsme si šly dát teplý čaj. Společnost nám tam dělal  Harley Feritte Bugsy s paničkou. Odpoledne běžela Phoebe svůj druhý běh, ale na konci dlouhé rovinky se opět vrátila. Vydala jsem se s ní zpátky ke střapečku, opět za ním vyrazila, ale už ji tak nezaujalo. Zajímala se o střapeček pouze v místech, kde udělal kolem kladky kličku. Dlouhé trasy, kde nedělá střapeček žádné kličky ji nějak moc nebaví. Tak zůstaneme raději u coursingu.Tam střapeček dělá kličky a Phoebe je po něm jak divá. Setkaly jsme se tam i s italačkama Fébou Feritte Bugsy a její krásnou dceruškou.  Na cestě zpátky jsme šly kolem Labe a holčičky si tam mohly krsáně běhat. U vlaku jsme se s Maky a Titou rozloučily. Maky se vydala zpátky do Prahy a my jsme se vydaly domů. Ve vlaku holčičky pěkně spinkaly, ale doma už zase řádily.
Moc děkujeme Maky a holkám za krásný víkend a už se na ně příští týden těšíme.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28.2. 2010

ObrazekTento víken byl velice zajímavý a nabytý příjemnými zážitky.

V pátek jsme se byly podívat u Maky a její smečky.  Pokoušely jsme se je i vyfotit, ale to je jako fotit pytel blech. Trpělivost však přinesla i své plody a nějaké fotečky z toho vzešly.
Za nějakou tu odměnu byly ochotny i chvilinku pózovat a tvářit se přitom mile. 

 

Obrazek

 

  V sobotu k nám přijela Eliška s černou kráskou Bellinkou. Holky byly rády, že tu mají novou kamarádku a  podělily se o misku granulí a dokonce i o postel. Jen jsme se bály, že na tom černém prostěradle se nám Bellinka ztratí

  Obrazek

V neděli jsme vyrazily pod Kunětickou horu na coursing pořádaný Českým psem. Phoebe a Bellinka byly přihlášeny do kurzu pro začátečníky. Potkaly jsme se tam i s Dizíkem, Akimkem a Haraldou.  Po krátké  přednášce o coursingu, od paní Malákové, jsme šly na louku, která už byla už bez sněhu a nebylo tam ani bláto. A už to začalo. Počasí nám přálo a ukázalo se i sluníčko. Jen ke konci začalo poprchávat, ale to byla jen malá vada na kráse.
Tréninku se účastnilo mnoho pejsků všech možných plemen. Byly tu jak chrti, převázně vlkodavové, ale i ridgebackové, malý teriéři a jeden faraon.
Bellinka byla návnadou unešena, ale tolik nových věcí kolem bylo chvilkama lákavější. Je však ještě mladinká a byl to její první pokus.  Phoebe se návnada velice líbila -doma se už za ní honí od půl roku, ale na ostro ještě neběžela. Velimi mě  potěšila, když hned napoprvé uběhla celé kolečko připravené pro začátečníky. Po dvouch kratších kolech na kterých ji to šlo velice dobře, nás pustily na delší a mnohem náročnější trať. Phoebe nás překvapila a trať proběhla jako profík a po paničce se ji ani nezastesklo. Doufám, že jí to vydrží a bude běhat.

Cestou domů obě holčičky spinkaly, jako andílci. Doma nás přivítala Charlottka a Phobe začala řádit nanovo.
Moc děkujeme Elišce a Bellince za krásně strávený den a doufám , že se brzy zase uvidíme

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8.2. 2010

ObrazekVčera jsme se byly s Maky s celou smečkou podívat do Brna na výstavu, opravdu jen podívat.  Venku byla sice zima, ale uvnitř bylo i docela teplo. Italáčky posuzovala paní Petrusová. Sešla se tam více méně obvyklá sestava. Naše krásky si pěkně chrupaly v kočárku, zatím co paničky usrkávaly čaj z termosky. Kewin se jako vždy nádherně předvedl a získal CAC, CACIB, BOB a BIG 4. Quo Vadis King of Ivar získal res. CACIB. Ve fenkách získala CAJC Wasabi King of Ivar. V meziřídě se nádherně předvedla Dolce Vita du Domaine de Chanteloup a získala svůj první CAC a CACIB. V otevřený vyhrála Deianeira Quindici a získala i res. CACIB.  Všem moc gratulujeme a děkujeme za pěkně strávený den. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4.2. 2010

ObrazekNeuběhl ani měsíc a máme tu další narozeniny. Tentokrát oslavujeme druhé narozeniny Charlottky a taky Isabellky, no jo sestřičky. Přejeme jim moc, moc štěstíčka, zdravíčka a domácí pohody. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14.1. 2010

ObrazekDneska oslavila svoje první narozeniny naše malá Phoebinka. Přejeme jí všechny vše nej, nej, nej do dalších let

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10.1.2010

ObrazekDneska se konala 5. Hanácká národní výstava psů v Olomouci. Počasí výstavě moc nepřálo. Z 13 přihlášených jich přijelo jen 7. Italáčky posuzoval pan Antonín Mudra. Posuzoval velice pečlivě a jemně.
Kvůli početným zprávám o velké zimě v halách, nás mamka zásobila čajem s rumem a něčím na zub. Naštěstí se předpovědi nesplnily a v hale bylo docela teplo, ale i tak Maky zaparkovala pod klimatizací. Vedle nás rozbili ležení Harantovi.
Phoebe se předvedla opět v třídě mladých společně s Dolce Vitou du Domaine de Chnteloup. Obě se předváděly velice pěkně. Phoebe se panu rozhodčímu líbila a dostala V2.  Dolce Vita V1 CAJC, BOB, BIG 2 Junior a BIG 3.  V mezitřídě se objevila Izinka a  Victoria's Secret King of Ivar. Izinka dostala V1. Kewin Stříbrný potok získal V1 CAC Národní vítěz.

Všem moc a moc gratulujeme a děkujeme za pěkně strávené chvilky.

Paní Harantové děkujeme za dobrou buchtu i za recept na tuto baštu

 

Portrét

Kontakt

CH.S. Můj andílek

Monika Vágnerová
Česká Třebová
Czech Republic

+420 728 595 480

muj-andilek@seznam.cz

Statistiky

Online: 4
Celkem: 980556
Měsíc: 6705
Den: 236